LEUKE SPELLEN OM KERSTCADEAUS UIT TE PAKKEN
23 juni 2022 

LEUKE SPELLEN OM KERSTCADEAUS UIT TE PAKKEN

Het is bijna december en het is natuurlijk nooit te vroeg om na te denken over kerstcadeaus. Veel gezinnen of vriendengroepen trekken lootjes en daar moet je dan een cadeautje voor geven. Misschien is het leuk om de boel eens om te gooien dit jaar! Geef iedereen uit de groep de opdracht om wat leuke, kleine cadeautjes te kopen en stel hiervoor een bedrag vast. Je koopt geen cadeautjes voor een specifiek iemand, maar eigenlijk voor iedereen. Iedereen kan namelijk jouw cadeautje “winnen” tijdens een leuk spel. We geven in dit artikel wat leuke spellen voor het uitpakken van kerstcadeaus.


Je hebt misschien al wel vaker gehoord van het dobbelspel. Het is namelijk een welbekend spel voor het uitpakken van kerstcadeaus. Het is simpel en leuk! Geef iedereen de opdracht om een echt leuk cadeautje te kopen, een grappig cadeautje en een onzinnig cadeau. Alles moet ingepakt worden. Het dobbelspel voor het uitpakken van deze kerstcadeaus bestaat uit drie rondes:

Ronde 1: het verdelen van de cadeaus. Zet alle cadeaus in het midden van de kamer of op tafel, zodat iedereen erbij kan. Het is nu tijd om te gaan dobbelen. Spreek af wat het aantal ogen betekent. Gooi je zes, dan mag je een cadeau uitkiezen voor jezelf en gooi je vijf, dan moet je een cadeau uitzoeken en aan iemand anders geven. Andere opties zijn bijvoorbeeld het wisselen van plek en de cadeautjes laten liggen of het wegpakken van een cadeau bij een van de anderen en het aan iemand anders geven. Zo ga je door totdat de cadeaus verdeeld zijn.

Ronde 2: het spel voor het uitpakken van de kerstcadeaus. Het principe is hier hetzelfde. Voor elk aantal ogen spreek je wat af. Gooi je bijvoorbeeld zes, dan mag je het cadeautje dat voor je neus ligt zelf openmaken. Gooi je één, dan mag je een cadeau van iemand afpakken en het aan iemand anders geven om uit te pakken. Je kan zelf de regels bepalen!


Ken je het dobbelspel al wel en ben je op zoek naar een nieuw spel voor het uitpakken van kerstcadeautjes? In principe kun je elk spel omtoveren tot een cadeautjesspel. Je kan namelijk steeds wanneer iemand bijvoorbeeld bingo heeft, een vraag goed heeft in een quiz of een opdracht van een spel goed heeft uitgevoerd, diegene een kerstcadeau uit laten pakken. Zo maak je er een geslaagd kerstfeest van!

Over de schrijver